La Ferme aux Biches

Dieren

a
Het edelhert (roodwild in jagersjargon) is, op de eland na het grootste hert van Europa. Het gewei wordt elk jaar afgeworpen onder invloed van geslachtshormonen. Daarna groeit meteen het nieuwe gewei dat gemiddeld in juli voltooid is. In augustus begint de basthuid te jeuken en verwijderen de mannetjes die door het gewei langs takken en boomstammen te schuren. In deze tijd zijn de mannelijke edelherten zeer actief om zich voort te planten. Luid burlend houden ze concurrenten op de hoogte van hun aanwezigheid en hun motieven. De sterksten claimen een zo groot mogelijk roedel vrouwelijke dieren. Eind mei, juni, na een dracht van 225 tot 245 dagen, wordt

Nieuws over onze dieren

 • Mmmm, lekkere wortelen.

  - 7°. Wij hebben er meer last van dan de herten. Maar toch, zo'n sappige wortel als afwisseling van het droge hooi is zeer welkom.

 • Bekijk ook de video
  Eindelijk terug bij de soortgenoten

  Toen in 2014 twee loslopende honden 27 van onze damherten hadden doodgebeten, was er nog één damhertkalfje achter gebleven in de omheining van de edelherten. Nu, na dik twee jaar, hebben we ze terug bij haar soort gezet. 

 • Bekijk ook de video
  Herten voederen

  Ziezo, de herten en damherten hebben weer hooi. Zoals steeds is Huguette vlakbij en kan ze ons niet gerust laten. Ofwel duwt ze met haar neus of ze zoekt naar olie op de tractor en likt die dan af of, dit was nieuw, gaat ze rollen in de uitlaatgassen van de tractor. Zotte Huguette!!

Reserveer vandaag nog
Wilt u ook graag komen genieten van deze prachtige omgeving of heeft u nog bijkomende vragen?
Login