La Ferme aux Biches

Dieren

a
Het edelhert (roodwild in jagersjargon) is, op de eland na het grootste hert van Europa. Het gewei wordt elk jaar afgeworpen onder invloed van geslachtshormonen. Daarna groeit meteen het nieuwe gewei dat gemiddeld in juli voltooid is. In augustus begint de basthuid te jeuken en verwijderen de mannetjes die door het gewei langs takken en boomstammen te schuren. In deze tijd zijn de mannelijke edelherten zeer actief om zich voort te planten. Luid burlend houden ze concurrenten op de hoogte van hun aanwezigheid en hun motieven. De sterksten claimen een zo groot mogelijk roedel vrouwelijke dieren. Eind mei, juni, na een dracht van 225 tot 245 dagen, wordt

Nieuws over onze dieren

 • Hugette is weer mama.

  Omdat we al twee dagen mooi weer hadden vroegen we ons af wanneer het kalfseizoen van de herten zou beginnen. En kijk onze woorden waren nog niet koud en het eerste kalfje is er al. Hugette stond apart, ver van iedereen maar ze bleek niet alleen te zijn. Er stond iets klein naast. Het kalfje moet net geboren zijn want het was nog nat en probeerde op z'n "Bambi's" recht te staan. 

 • Mmmm, lekkere wortelen.

  - 7°. Wij hebben er meer last van dan de herten. Maar toch, zo'n sappige wortel als afwisseling van het droge hooi is zeer welkom.

 • Bekijk ook de video
  Eindelijk terug bij de soortgenoten

  Toen in 2014 twee loslopende honden 27 van onze damherten hadden doodgebeten, was er nog één damhertkalfje achter gebleven in de omheining van de edelherten. Nu, na dik twee jaar, hebben we ze terug bij haar soort gezet. 

Reserveer vandaag nog
Wilt u ook graag komen genieten van deze prachtige omgeving of heeft u nog bijkomende vragen?
Login Privacybeleid